هنگدان ...

ای شکست من، جسارت جاویدان من! من و تو به طوفان می خندیم.جبران خلیل جبران

هنگدان ...

ای شکست من، جسارت جاویدان من! من و تو به طوفان می خندیم.جبران خلیل جبران

اصول سیاست.

سلام.

اصول سیاست در روش امام علی ع رو در قالب 8 عنوان تقدیم دوستان میکنم.امیدوارم که حداقل کمی بر آن ها تفکر کنیم.

و اما مورد اول:


‌1. صدق‌ محوری‌

راستگویی‌ و درستگویی، یک‌ ارزش‌ اخلاقی‌ است‌ که‌ هیچ‌ گروهی‌ در اصالت‌ آن‌ تشکیک‌ نمی‌کند و راستگویی‌ از یک‌ سیاستمدار، مطلوب‌تر از هر چیزی‌ است.
سیاست‌ علی(ع) را از دوران‌ جوانی‌ تا لحظة‌ شهادت، صدق‌ و صفا و درستگویی‌ و درست‌ گفتاری‌ تشکیل‌ می‌داد، و او لقب‌ «صدیق‌ اکبر» را از پیامبر(ص) دریافت‌ کرده‌ بود. پیامبر فرمود:
«علی‌بن‌ ابی‌طالب(ع) نخستین‌ کسی‌ است‌ که‌ به‌ من‌ ایمان‌ آورد، و نخستین‌ کسی‌ است‌ که‌ در روز رستاخیز با من‌ دست‌ می‌دهد و او «صدیق‌ اکبر» است‌ و فاروق‌ امت، حق‌ و باطل‌ را از هم‌ جدا می‌سازد.»
امام‌ این‌ اصل‌ را از نخستین‌ دوران‌ حیات‌ سیاسی‌ خود تا لحظة‌ شهادت‌ رعایت‌ می‌کرد و گاهی‌ به‌ قیمت‌ راستگویی، خلافت‌ ظاهری‌ را با مشکل‌ روبه‌رو می‌ساخت.
کافی‌ است‌ که‌ بدانیم‌ پس‌ از مرگ‌ خلیفة‌ دوم، شورای‌ شش‌ نفری‌ که‌ اعضای‌ آن‌ را خلیفة‌ سابق‌ تعیین‌ کرده‌ بود، برای‌ تعیین‌ جانشین‌ تشکیل‌ شد که‌ اعضای‌ آن‌ عبارت‌ بودند از: علی‌بن‌ ابی‌طالب(ع)؛ عثمان‌بن‌ عفان؛ عبدالرحمن‌بن‌ عفان؛ سعدبن‌ ابی‌وقاص؛ زبیربن‌ عوام؛ طلحة‌بن‌ عبیدا.
طلحه‌ به‌ نفع‌ عثمان، زبیر به‌ نفع‌ علی(ع) و سعد وقاص، به‌ نفع‌ عبدالرحمن‌ کنار رفتند و سرانجام‌ از اعضای‌ شورا سه‌ تن‌ باقی‌ ماندند که‌ هر کدام‌ دارای‌ دو رأی‌ بودند و پیروزی‌ از آن‌ کسی‌ بود که‌ یکی‌ از آن‌ سه‌ نفر، به‌ او تمایل‌ نشان‌ دهد. در این‌ هنگام‌ عبدالرحمن‌ رو به‌ علی(ع) و عثمان‌ کرد و گفت: کدام‌ یک‌ از شما حاضر است‌ حق‌ خود را به‌ دیگری‌ واگذار کند و به‌ نفع‌ او کنار رود؟ هر دو سکوت‌ کردند و چیزی‌ نگفتند. عبدالرحمن‌ ادامه‌ داد: شما را گواه‌ می‌گیرم‌ که‌ من‌ خود از صحنة‌ خلافت‌ بیرون‌ می‌روم‌ تا یکی‌ از شما را برگزینم. پس‌ رو به‌ علی(ع) کرد و گفت: با تو بیعت‌ می‌کنم‌ که‌ بر کتاب‌ خدا و سنت‌ پیامبر(ص) عمل‌ کنی‌ و از روش‌ شیخین‌ پیروی‌ نمایی. علی(ع) آخرین‌ شرط‌ او را نپذیرفت‌ و گفت: من‌ بیعت‌ تو را می‌پذیرم، مشروط‌ بر اینکه‌ به‌ کتاب‌ خدا و سنت‌ پیامبر(ص) و طبق‌ اجتهاد و آگاهی‌ خود عمل‌ کنم.
چون‌ عبدالرحمن‌ از علی(ع) جواب‌ منفی‌ شنید، در خطاب‌ به‌ عثمان‌ همان‌ سخن‌ را تکرار کرد. عثمان‌ فوراً‌ گفت: آری، یعنی‌ پذیرفتم‌ و خلافت‌ به‌ نام‌ عثمان‌ تمام‌ شد.
در اینجا کافی‌ بود علی(ع) به‌ صورت‌ صوری، شرط‌ یاد شده‌ را بپذیرد ولی‌ سپس‌ زیر پا نهد، همچنان‌ که‌ عثمان‌ چنین‌ کرد او هرگز به‌ سیرة‌ شیخین‌ رفتار ننمود و خویشاوندان‌ خود را بر مسلمانان‌ مسلط‌ کرد.

بگذاریم‌ از اینکه‌ این‌ شرط‌ کاملاً‌ بی‌ارزش‌ بود و به‌ قول‌ یک‌ عالم‌ سنی، یعنی‌ حسن‌ فرحان‌ مالکی سیرة‌ شیخین‌ اگر مطابق‌ کتاب‌ و سنت‌ است‌ طبعاً‌ شرط‌ زاید خواهد بود و در غیر این‌ صورت‌ بی‌ارزش‌ است‌ ولی‌ در عین‌ حال‌ امام‌ به‌ قدری‌ به‌ گفتار خود پایبند بود که‌ حتی‌ در این‌ مورد نیز برخلاف‌ ارزش‌ (صدق‌ و درستکاری) گام‌ برنداشت.

پایان مورد اول.


نظرات 8 + ارسال نظر
استاذنا پنج‌شنبه 21 آبان 1388 ساعت 01:31 ق.ظ http://www.ostazona.blogfa.com

سلام؛
از حضور شما در «استاذنا» متشکریم.
سوالات ذیل ذر قسمت نظرات پاسخ داده شده است:


۱- من در مقابل غریزه ی جنسی بسیار ضعیف هستم. البته فکرای بد نکنی تا حالا خودمو خیلی کنترل کردم اما خیلی برام سخته. اگه می شه کمکم کنید و راهکارهایی را پیش پام بذارید. (سوال کننده: ۵۱۱)

۲- یکی از شادترین لحظه های زندگی برای مؤمن کدام لحظه است؟ (استاذنا)

۳- آثار مثبت قرائت قرآن در روایات چیست؟ (استاذنا)

طالب مؤذنی پنج‌شنبه 21 آبان 1388 ساعت 02:18 ق.ظ

سلام

رنگ متن سبز است اما زمینه اش کار ی کرده که مثل سبز علوی شده و خواندنش را سخت کرده. اگر بشود رنگ دیگری بگذاری راحت تر می توانم بخوانم و نظر دهم. تشکر

طالب مؤذنی پنج‌شنبه 21 آبان 1388 ساعت 10:28 ق.ظ

سلام

بحث بسیار آموزنده و قابل ارجی را باز کرده ای. در صداقت علی شکی نیست و همین است که شجاعت ایشان را تقویت کرده است. اما به نظرم این روز ها به همان اندازه که از بی نظیر بودن علی لازم است سخن گفته شود به همان اندازه هم از بشر بودن او اینکه می توان انسانی مثل او شد هم سخن گفت. متاسفانه مبلغان ما این انسانهای شریف و پیشوا را آنقدر بالا برده اند که وقتی می خواهی با فرد خطاکاری صحبت کنی و بگویی که امام علی اینجوری برفتار می کرد فورا می گوید او امام علی بود ما کجا ایشان کجا.

این لینک را هم ببینی بد نیست.

http://www.rahesabz.net/story/3749

صادقی جمعه 22 آبان 1388 ساعت 07:02 ب.ظ

الان شد
اگه از اول هم خودتو معرفی می کردی بهتر بود به هر حال همه جای ایران سرای من است. نه هنگدان و جای دیگر.

کیوان جمعه 22 آبان 1388 ساعت 09:30 ب.ظ

با سلام
افرین.
ادامه بده

میکاییل شنبه 23 آبان 1388 ساعت 04:21 ب.ظ

سلام

حرف راست!چه دروغی

برانوش شنبه 23 آبان 1388 ساعت 09:45 ب.ظ

با سلام
بالاخره این جدال شما با پیروزی آقای کمالی به پایان رسید.
به هر حال از آشنایی با شما خوشحالیم.
صداقت حضرت علی(ع) بر هیچ کس پنهان نیست.
حضرت علی(ع) با صداقت کامل اعتماد مردم توی دنیا رو بدست آورد و هم خود به سعادت رسید.
سبز باشید.

سلام.
من برای اینکارم که نامم رو پنهان میکردم دلیل شخصی داشتم و الان دیگه لازم ندیدم که پنهان باشم.

دکتر شنبه 23 آبان 1388 ساعت 11:30 ب.ظ

به قول خودت
یا علی

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد