تابحال براتون پیش اومده در جمعی نشسته باشید فرد یا افرادی در ارتباط با موضوع بحث اشعاری بخوانند یا آیه و ضرب المثلی بیاورند و شما از نداشتن این امکان احساس ضعف کنید؟تابحال شده درباره ی موضوعی بین دوستانتون بحث کنید و شما از نداشتن اطلاعات مناسب و به روز خود رو سرزنش کنید؟شده که قصد داشتید مطلبی رو به زبان انگلیسی بخونید اما بدلیل محدود بودن دایره لغاتتون از عهده اون برنیومده باشید؟تابحال براتون پیش اومده....
اکثر ما دراین وضعیتها قرار گرفتیم از روبرو شدن با افرادی که این توانایی رو دارند چه احساسی داشتید؟آیا اونها رو افراد موفقی به حساب نیاوردید؟حتما خودمون رو هم سرزنش کردیم و تصمیم گرفتیم که به این توانایی ها دست یابیم،اما بازهم فراموش کردیم و ....
مدتها پیش کتاب مدیریت زمان نوشته عبدالحمید سروش رو مطالعه میکردم.در این کتاب درمورد اهمیت زمان و لزوم برنامه ریزی صحیح بحث شده است.این نویسنده کارها رو به 5 دسته تقسیم کرده است:
اول:کارهای مهم و فوری(اورژانسی)
دوم:کارهای مهم اما غیرفوری
سوم:کارهای فوری اما غیر مهم
چهارم:کارهای کم اهمیت و غیرفوری
و پنجم:کارهای بیهوده و وقتگیر
درمورد کارهای اورژانسی چاره ای جز انجام اونها نداریم و باید با حفظ خونسردی به انجام اونها بپردازیم مثل درس خوندن شب امتحان پایانترم.
درمورد کارهایفوری اما غیر مهم باید از خودمون بپرسیم چرا به دام اونها افتادیم و سعی کنیم از اشتباهات گذشته پند بگیریم.
در مورد کارهای دسته چهارم و پنجم که نه مهم اند ونه فوری باید تصمیم بگیریم که از صرف وقت باارزش برای این نوع کارها خودداری کنیم و از قول خواجه شیراز بگوییم:"من لاف عقل میزنم این کار کی کنم؟!"
از میان همه اینها باید بیشترین اولویت را به کارهای دسته دوم یعنی کارهای مهم اما غیرفوری بدهیم.این نوع کارهاست که مارا در زندگی موفق میکند.اگرچه معمولا با احساس فوریت همراه نیست و درست به همین دلیل بیشتر مردم به آنها اهمیتی نداده و وقتی برای انجام آنها درنظر نمیگیرند!
باسلام
ببخشید علی جان نتونستم در مطلب قبلت نظر بگذارم
اما در این مطلب نفر اول هستم
خیلی خوب نوشتی
احسنت
سلام
به مطلب واقعا جالب و اموزنده ای اشاره کردید.
چه خوب است که وقتمان را با ارزش بدانیم و از کارهای بیهوده بپردازیم !
مثل همیشه عالی نوشتید.
ایام به کام.
سلام خوبی وبلاگ جالبی داری اگه خواستی یه سری هم به ما بزن گلم . راستی با سایتهای من تبادل لینک می کنی؟اینم آدرسی که تمام سایتهای من تو اون هست www.istgah.asantabligh.com/tabdol1.php
جالب بود
(گل)
سلام
جالب بود و اموزنده.فکر کنم اگر یه مدت اجرا بشه خود به خود تبدیل میشه جزو یکی از صفات مثبت انسان.
سلام،
بله موضوعی لست که زیاد نمود خارجی دارد. البته بسته به اینکه در جمع، افراد با چه سطح سواد و اطلاعی باشند مسأله تفاوت می کند. گاهی اوقات است که آدم از خودش توقع دارد که در حضور همصحبتیهایش خوب ظاهر شود اما بسته به خصوصیات اخلاقی آدم ها همیشه اینطور نیست.
در مورد دسته بندی کارها، می توان این را هم اضافه کرد که موضوع فقط دسته بندی نظری کارها نیست بلکه این هم مهم است که فرد انگیزه و حوصله انجام آن کار را دارد یا نه. تا آنجایی که تجربه کرده ام اگر کسی کاری را در یک زمان خاص انرژی و انگیزه زیادی برای انجام دادنش داشته باشد بهتر است آن را همان موقع انجام دهد خواه مهم باشد خواه غیر مهم، خواه فوری باشد خواه غیر فوری. چونکه کاری که فرد برایش انرژی و انگیزه بالایی دارد با حوصله تر انجام می دهد و لذا هم با کیفیت تر می شود و هم با سرعت بالاتری انجام می شود. چه بسا همان کار را اگر به زمان دیگر واگذارد آن انرژی تحلیل می رود و دیگر به سختی آن را انجام دهد.
یا حسین میرحسین
سلام بر علی
من هم موافقم.
خیلی وقت ها احساس بیهودگی می کنیم و روزها و بلکه هفته ها از وقت ارزشمندمون رو همینجوری و باری به هرجهت سپری می کنیم .
البته راه حل این مشکل،پیداکردن دلیل این احساس پوچی و بیهودگی است.
کتاب خون شدی؟
بده ماهم بخونیم!
با
چطوره
بروزم
نظرات بلاگ اسکای ژدر ادم درمیاره تا یه نظر میرسه
برگرد بلاگفای خومون
با سلام
جالب بود
ار اینجور مسائل زیاد واسم پیشم اومده بود
حتما سعی می کنم طبق برنامه پیش برم
شاد باشید.
سلام علی ......
مطلب جالبی بود .............. کلا وبلاگت جالب و خوبه ........ .
مانا باشی ....... .